Preventie

Ondanks het feit dat wij in deze tandartsenpraktijk de moeilijke behandelingen met een grote precisie uitvoeren, wat wij het “cureproces” noemen,  gaat onze voorkeur alsnog naar preventie:     voorkomen is beter dan genezen.

Uiteindelijk is onze doel het streven naar causale behandelingen (aanpakken van de oorzaak) en niet alleen van de gevolgen.

De filosofie die wij in deze tandartsenpraktijk hanteren luidt als volgt :

Een overgroot deel van de zorg die voor het gebit gedragen wordt gebeurt door u zelf . Dit houdt niet alleen een goede mondhygiëne in, maar ook een stuk bewustwording van het voedingspatroon. Het bovenstaande noemen wij het “careproces”.

Uiteraard kunt u hierbij op onze hulp rekenen.

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. Dat geldt ook voor uw gebit. Enkele belangrijke aspecten zijn: op de juiste manier poetsen, flossen, stokeren of ragen en regelmatige controle van uw gebit door onze tandartsen en het team.Wij sturen u bericht als het weer tijd is voor de periodieke controle.

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Het is belangrijk om op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen en om regelmatige uw gebit te laten controleren. Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel praktische informatie over hoe u uw gebit mooi en gezond kunt houden.